VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Agility Weekend i Belgien 2001

I weekenden d. 16-17. juni 2001 var vi tre, Lone m. Balou, Birthe m. Joey og mig selv m. Frida, som tog af sted til stævne i Geel-Larum i Belgien. Stævnet var arrangeret af DDV Herentals. Det var en dejlig og positiv oplevelse med masser af god agility og mange søde mennesker.

Vi tog af sted fredag morgen kl. 6 og var fremme ved stævneområdet ca. 12 timer senere. Stævnet blev afholdt på området ved et ungdomsherberg og vi blev indkvarteret på et værelse for os selv med en køjeseng til hver.

Så meldte vi os til og fik hilst på arrangøren, Carl de Rouck, (også Belgien's IAL repræsentant), som jeg ellers kun har skrevet sammen med pr. e-mail, så det var sjovt at få sat en ansigt på også. Ved tilmeldingen fik vi (og alle andre) hver udleveret 2 T-shirts, en pr. dag vi skulle deltage, som en lille souvenir.

Vores største chok var nok at der ikke fandtes et katalog - for hvordan skal man kunne leve uden et katalog??? Vi fik udleveret en liste over deltagere i nummerorden, men det var kun i anledning af de udenlandske deltagere og ikke noget som de selv bruger.

Der var 4 baner, så hvordan finder man ud af hvornår man skal løbe når man ikke har et katalog? Om morgenen kl. 8 var der på hver bane sat en liste op ved hver bane over hvilke klasser som skulle løbes hvornår og ud for hver klasse stod der så hvilke numre den indeholdt. Kl. 3 var f.eks. fra 290 til 376 og når jeg havde 346 var det jo nemt at finde ud af hvornår jeg skulle løbe. Banegennemgang var fra 8 til 9 og vi skulle her gå 2 baner, men det var heller ikke noget problem at huske.

Vi bed særligt mærke i et par ting f.eks.:

  • at stemningen var utrolig positiv, der var ingen der brokkede sig over banerne eller andet.

  • at der var 2 dommere på agilitybanerne (en hoveddommer og en feltdommer, så der f.eks. var en dommer til hver ende af bommen), hvilket gav en meget sikker bedømmelse af felterne.

  • at belgierne løber utrolig meget med deres hunde i forhold til vores måde at handle på her hjemme, hvor vi tit planlægger den korteste rute for føreren og lader hunden løbe agility.

  • at belgierne generelt stoler utrolig meget på deres hunde f.eks. kommer de løbende mod midten af slalommen og så siger de bare "slalom" til hunden og løber den modsatte vej og regner så med at hunden af sig selv løber op og går rigtigt ind i slalom. Når det virkede var det flot, men det virkede ikke hver gang og så var de lidt langt fra hunden til at kunne støtte den til en ordentlig redning.

  • at belgierne er glade for (eller også bruger de det bare meget) "ind-imellem"-kombinationer, hvilket ingen af os danske var særligt begejstrede for.

  • at deres hunde gør utrolig meget og hele tiden, så man synes vi sidder i total tavshed til stævner herhjemme.

  • at uanset hvor mange deltagere der er i hver klasse er der kun præmier (rosetter) til de 3 bedste, undtagen i åben klasse, hvor der var til de 10 bedste. Så ingen problemer med støvsamlende pokaler der.

Stævnet var en meget billig fornøjelse ca. 450,- for løb, indkvartering og dejlig mad i en hel weekend. Vi havde 3 løb pr. dag, og om lørdagen en hold-klasse, hvor vi fik en belgier med på hold, så vi var de 4 vi skulle være. I holdklassen stod alle 4 deltagere inde på banen i en firkant med hundene og så var der 2 forskellige baner, så skiftedes vi til at løbe banerne og man måtte ikke starte før både hund og fører fra ekvipagen før var inde i firkanten. Det var rigtigt sjovt og hundene blev fuldstændig ophidsede af at stå klar og så suse en hurtig lille bane og ind i firkanten og vente til alle havde løbet.

Om søndagen var der udtagelser til det belgiske landshold til VM i Portugal og i den anledning var der arrangeret en speciel for-sjov-klasse, hvor hele overskuddet gik til landsholdets rejse til VM. Klassen hed Pay-on-the-day og bestod af en springbane med 18 forhindringer: spring, tunneler og mur. Inden for 45 sek. kunne man så løbe så langt man kunne nå uden fejl (som tid-fejl-ud) og fortsætte fra 1 spring igen. Men det specielle var at man kunne løbe banen så mange gange man ville. Man stillede sig bare op i kø og betalte ca. 10 kr. og så ind og løbe. Jeg løb selv banen 3 gange inden jeg mente at det vist ikke kunne blive meget bedre for vores vedkommende og nåede ca. 2½ gang rundt. Selvom det var det sidste løb søndag var der mange som stod i kø og mange som prøvede igen og igen og det var rigtig sjovt at prøve om man ikke lige kunne gøre det lidt bedre.

For hver gang man var inde fik man udleveret en lodseddel og der blev så trukket lod blandt alle deltagere om et antal præmier og så var der en præmie til den bedste hund.

SÅ hermed er forslaget givet videre til alle stævnearrangører her hjemme - vi var enige om, at det var en sjov og god måde at støtte vores landshold på og der er vel heller ingen herhjemme, som er i tvivl om at rejsen til Portugal er en dyr fornøjelse....

Mit eget bedste resultat i weekenden var en 6. plads i agility åben og ud af 205 hunde synes jeg faktisk selv det var rigtig godt.

Jeg kan kun opfordre flere til at tage af sted næste år. Det er altid en oplevelse og inspiration at komme ud i verden og se noget god og anderledes agility.

20.04.2002: DDV Herentals har nu åbnet for tilmelding til deres stævne i 2002. Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Tilbage til agilitysiden.

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 07-01-2007 21:09 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.