VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Frida's Hyrderesultater

Ladies Trial

Søndag d. 31-10-2004 var vi til vores 1. trial i DHK, Ladies Trial i Ørnhøj. Selv om vi ikke ligefrem klarede os så godt til prøven, så arbejdede Frida mere end jeg nogensinde før har set hende gøre.  Hendes udløb som ellers har været rigtig dårlige det sidste stykke tid og som jeg derfor er startet helt fra bunden med, var det jeg frygtede mest, men hun lavede et rigtig pænt udløb og fik 17 ud af 20 point. Så det var jeg godt tilfreds med. Resten gik det desværre ikke så godt. Fårene løb afsted og ville hjem. Frida kæmpede. Hun kan normalt aldrig indhente en flok får der stikker af inden de er uden for bane. Hun skal dog nok komme med dem lige meget hvor langt væk de er, men det hjælper jo ikke i konkurrenceøjemed. Efter tildrivningen stak de af og jeg troede det var slut og jeg kunne overhovedet ikke se hverken Frida eller får et stykke tid, men hun nåede dem og kom tilbage med dem. Vi fik lidt ro på og startede på at gå mod 1. grindepar. De prøvede hele tiden at stikke af og Frida vidste åbenbart slet ikke hvad "dæk" betyder. Når jeg endelig fik hende i dæk og fårene i ro, så bare det at hun rejste sig satte dem i løb igen. Vi kom igennem grinderne og startede mod 2. grindepar, men det lå i den retning som fårene ville, nemlig hjem, så de galoperede afsted og selv om Frida kæmpede, så mistede vi dem.

Søndag d. 31.10.2004 - Ørnhøj - Dommer: Lilliane Moriello
Momenter Point Max Point opnået
Udløb (Outrun) 20 17
Optag (Lift) 10 8
Tildrivning (Fetch) 20 8
Drivning (Drive) 30 Disk
Delering (Ring) 10  
Fangefold (Pen) 10  
I alt 100  
Kommentar:

Frida ligger klar ved startpælen og jeg er gået lidt ud for at støtte hende

Frida på vej rundt om startpælen med fårene
Fårene stak af, men Frida nåede at indhente dem og er her på vej tilbage med dem.
Så har vi næsten styr på fårene og kan begynde drivningen mod 1. grindepar
Nogenlunde roligt på vej mod grinderne

Border Collie Klubbens Årsstævne
Lørdag d. 21.08.2004 var Frida til sin 3. hyrdeprøve ved Border Collie Klubbens Årsstævne  og det gik rigtig godt. Hendes udløb var rigtig pænt forhold til hvad hun ellers laver, drivningen gik stille roligt. Fårene var ellers ret flyvske og ville hele tiden løbe hjem i folden. Men hun klarede at holde dem i optaget og i drivningen afpassede hun helt af sig selv afstanden til fårene så hun ikke pressede dem for meget.

Ved fangefolden gik det lidt galt. Jeg havde svært ved at finde ud af hvad jeg ville. Normalt ville jeg lægge Frida mellem fangefolden og mig, så hun kunne holde dem tilbage indtil jeg er klar og har åben folden, men trækket mod den fold de kom fra var så stærkt at hvis jeg gjorde det ville de stikke af. Så jeg måtte lægge Frida mellem den anden fold og fårene med det resultat at de galoperede efter mig til fangefolden. Men det lykkedes da med hiv og sving at få dem ind.

Frida endte med 75 point, det højeste vi har fået endnu og blev 3. bedste på dagen. Næste dag prøvede vi igen, men trækket på fårene var endnu stærkere og hun mistede flokken i optaget, så vi blev disket. 15 hunde blev disket denne dag, så det var uden tvivl svære får.

Lørdag d. 21.08.2004 - Rødovre - Dommer: Leif Larsson, Sverige
Momenter Point Max Point opnået
Udløb (Outrun) 20 10
Optag (Lift) 10 8
Tildrivning (Fetch) 20 13
Drivning (Drive) 30 29
Delering (Ring) 10 10
Fangefold (Pen) 10 5
I alt 100 75
Hunden har bestået ovennævnte prøve X
Kommentar: Very good work & control.

Frida har bestået hyrdeprøven!

Lørdag d. 15.11.2003 var Frida og jeg til vores første hyrdekonkurrence. Den blev afholdt af Border Collie Klubben hos Anne Nyquist i Frederikssund. Dommer var Peter Adbro fra Sverige.

Jeg var hamrende nervøs og havde godt ondt i maven. Vi var 3. sidste hund på dagen, men så fik vi set et par rigtig gode kl. 3 hunde og ved hvad vi skal hjem og træne på.

Frida's prøve gik godt. Da hun ikke er særlig god til udløb havde jeg på forhånd valgt at jeg ville gå ud fra startpælen og op mod fårene og så miste de point det koster. Jeg ville hellere komme godt i gang end få lavet noget rod. Og udløb er ikke Frida's stærke side.

Derfra gik udløbet fint og optag gik også i fin stil. Da jeg jo var gået ud fra startpælen mistede jeg også point i tildrivningen, da den jo ikke kunne blive så lang som ellers.

Drivningen gennem 2 grindepar gik stille og roligt. Frida var meget rolig og kontrollerede fårene. Hvis hun følte hun pressede for meget på fårene holdt hun sig selv tilbage og jeg kunne mærke at jeg kunne stole på hende. Drivningen gik derfor ret hurtigt. 

Sammenhold i deleringen gik uden problemer. Så kom vi til fangefolden og Frida gik pænt med dem, men alligevel smuttede de uden om åbningen. Vi kæmpede lidt med dem, men endte da med at få dem derind.

Resultatet af prøven blev følgende:

Lørdag d. 15.11.2003 - Frederikssund - Dommer: Peter Adbro, Sverige
Momenter Point Max Point opnået
Udløb (Outrun) 20 9
Optag (Lift) 10 9
Tildrivning (Fetch) 20 8
Drivning (Drive) 30 28
Delering (Ring) 10 10
Fangefold (Pen) 10 1
I alt 100 65
Hunden har bestået ovennævnte prøve X

Frida har dermed bestået hyrdeprøven (man skal minimum have 60 point for at bestå) og kan nu tilføje den fornemme titel HYRDPR til sit stambogsnavn.

Frida fik en del ros fra de andre deltagere af hendes kontrollerede stil og jeg fik ros for at stole så meget på min hund. Dejligt at høre.

Søndag var vi så oppe igen og det gik desværre ikke lige så godt. Frida virkede noget ukoncentreret i drivning og fik presset fårene forbi mig en enkelt gang og rundt om startpælen var der lige et får som skulle gå den modsatte vej omkring.

Ved fangefolden gik det helt galt og fårene gik forbi. Vi kæmpede med dem og prøvede at få dem ind, men der var hele tiden et får, som lokkede de andre uden om. Til sidst var Frida så træt at hun ikke anede hvad der var højre eller venstre og kiggede uforstående på mig. Hun kunne ikke forstå hvad vi blev ved med det her for. Så jeg valgte at stoppe prøven. Jeg var også ved at være ret irriteret på fårene.

Frida var fuldstændig smadret da hun kom ud og lagde ned og sov i 5-10 minutter, så var hun klar igen. Der er hårdt at arbejde så meget med hovedet og hun bruger virkelig sig selv. Sammenlagt for weekenden blev Frida 6. bedste i kl. 1.

Søndag d. 16.11.2003 - Frederikssund - Dommer: Peter Adbro, Sverige
Momenter Point Max Point opnået
Udløb (Outrun) 20 9
Optag (Lift) 10 8
Tildrivning (Fetch) 20 10
Drivning (Drive) 30 24
Delering (Ring) 10 6
Fangefold (Pen) 10 0
I alt 100 57
 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 07-01-2007 20:27 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.