VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Ferie i Frankrig 2005 - Turist

Vi havde mange dejlige oplevelser som I kan se her nedenfor - de er delt lidt op i emner på forskellige sider - klik på links for at gå til den ønskede billedside:

Turist!

Jeg var jo også rundt og lege lidt turist både med og uden hunde. Her under ses min far og hundene ved den gamle olivenmølle i Cotignac.

Blomster: På vej op i bjergene til Dignes Les Bains kom vi forbi marker med 2 af mine yndlingsblomster: lavendler og solsikker. Det var bare så smukt og i sidste sekund for lavendelhøsten var i fuld gang.

Tour De France: Den 14. juli = den franske nationaldag sluttede dagens etape i Touren i Dignes Les Bains. Byen ligger i bjergene ca. 95 km fra mine forældre, så det var jo en oplagt chance til at opleve det hele live. Det er jo ved at være mange år siden jeg var i Paris og se Bjarne Riis vinde.

Vi kørte de sidste 10 km ad den rute som rytterne senere skulle følge og allerede mange timer i forvejen var vejsiderne på den sidste bjergtop fyldt med tilskuere. Inde i selve Dignes Les Bains var der fuld aktivitet og der var bl.a. sat en meget flot blomsterportal om som indeholder en prikket, en gul og en grøn cykel.

I flere timer før cykelrytterne kommer til byen er der gang i underholdningen. På hele den sidste km opløbsstrækning var der boder og karruseller og andre legeting for børn. Storskærme og en engageret livekommentator holdt tilskuerne opdaterede om situationen ude på ruten og på selve opløbstrækningen underholdt Tour Caravanen. Caravanen består af ca. 200 forskellige sjove og fantasifulde køretøjer som repræsenterer alle tourens sponsorer og de deler ud af alt mulig mærkeligt: kasketter, bøllehatte, tørklæder, ost, pretzels, vand, nøgleringe, kæmpe heppehænder og balloner m.m. Det er meget festligt og så pludselig kan man høre folk heppe og det kommer op langs opløbsstrækningen og pludselig suser rytterne forbi med lynets hast. Det er svært at nå at se hvem der er hvem, men det ene billede nedenfor viser faktisk Michael Rasmussen i den prikkede bjergtrøje.

Lac St. Croix: En utrolig smuk sø i fantastiske omgivelser. Udsigtsbillederne er taget på vej hjem fra Dignes les Bains. Et par dage senere havde vi besluttet at køre derop for at spise frokost i den lille by St. Croix som ses på billederne. Da vi kom til byen så vi at det brændte på bjergsiden tæt på byen. Der er meget tørt i området, så de har store problemer med skovbrande - de fleste desværre påsatte. Men vi fik set det helt store beredskab i gang. Den første på stedet var en lille helikopter, som med sin slange sugede vand op fra søen og smed det ud over branden. Den fløj i pendulfart i over en time og det havde afgørende virkning på branden. Samtidig kom der mere end 10 forskellige brandbiler til stedet, som også hentede vand i søen. Endvidere kom der 2 fly som smed noget rødt pulver ud over branden. I løbet af et par timer var branden under kontrol og alle kunne ånde lettet op. Billederne er taget med zoom fra sikker afstand mens vi spiste frokost.

Se endnu flere billeder fra vores ferie i Frankrig her:

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 25-03-2006 18:10 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.