VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Hyrdetræningsweekend med Collin

1. kursus med Collin

I weekenden d. 6.-7. marts 2004 var vi på træningsweekend med Collin Seabourne Hos Anne og Gunner i Over Dråby ved Jægerspris. Kurset var arrangeret mest for Aussier og jeg kom lidt med på et afbud. Jeg havde snakket lidt med Collin om hvordan jeg kom videre med de ting jeg ikke kan finde ud af og han ville gerne kigge på Frida og se hende arbejde.

Det var en utrolig lærerig og hyggelig weekend og selv om vejret var koldt, så var det dejligt at være udenfor en hel weekend, kun afbrudt af dejlig varm suppe til frokost.

Collin syntes vist godt om Frida's måde at arbejde på og han kom med mange gode råd til hvad vi skal arbejde med fremover. Jeg skal simpelthen bare lære at holde min kæft og lade Frida arbejde selv. Hun behøver ikke mine støttekommandoer. Hun er måske ikke den mest lynhurtige, men hun skal nok komme med fårene og hun arbejder roligt og koncentreret. Det er godt svært ikke at sige noget, især når Frida stopper op og kigger på mig for at få besked på hvad hun nu skal gøre. Men får hun lov til at tænke lidt så ved hun godt hvad hun skal. Frida var godt nok træt i hovedet oven på den weekend.

Vi arbejdede også en del på fangefold, men på en anden måde end vi tidligere har gjort, så Frida stressede ikke på samme måde over at fårene ikke flyttede sig.

Og så fik jeg en masse gode råd og teori mht. hvordan man håndterer fangefold. Jeg har vist grebet det helt forkert an, men jeg tror jeg har forstået fidusen nu, men om det så virker i praksis afhænger en masse faktorer. Men idet mindste føler jeg mig ikke helt på bar bund nu.

Andre ting vi har fået som hjemmearbejde er at arbejde med buerne i udløb og vi skal nu bare træne. Vi skal bare prøve lidt mere træning på andre får end dem vi er vant til. De sætter straks i gang mod hyrden når de hunden. Frida har derfor vænnet sig til at hendes buer ikke behøver være så store fårene er jo gået alligevel. Så vi må se at få trænet på nogle andre får, men det har vi heldigvis også fået mulighed for at prøve en gang imellem.

Du kan læse mere om Collin og hans hunde på hans hjemmeside.

2. kursus med Collin
I påsken var vi på agilitykursus torsdag og fredag. Torsdag aften da vi kom hjem blev vi inviteret på hyrdekursus med Collin Seabourne næste dag (der var et afbud), men der var vi jo stadig på kursus i agility. Men vi fik så lov til at være med på hyrdekursets 2. dag. Så lørdag tog vi efter 2-dages agility til hyrdekursus. Det var første gang Frida rigtig var på får siden sin skade. Og hun viste ikke ligefrem de store hyrdeevner, men lidt efter lidt kom der mere gang i hende.

Søndag havde jeg i forvejen fået Collin lokket til at undervise mig lidt når jeg nu ikke kunne få plads på kurset og den aftale var der jo ingen grund til at aflyse, så søndag morgen mødte vi op i Lyngerup, hvor vi havde fået lov til at låne får og fik et par hyggelige og meget lærerige enetimer.

Vi trænede på en mark, hvor der var en stor bakke i midten og en smule fladt omkring. Frida kunne derfor ikke altid se mig eller fårene og måtter altså arbejde ret selvstændigt. Så kom der endelig gang i hende og hun fik sat fart på. Fårene var også ret livlige og det tændte hende. Collin sendte fårene væk med en af sine hunde, mens jeg havde fat i Frida og så blev hun ellers sendt ud for at finde fårene. Først var hun lidt desorienteret, men så pludselig fik hun færten af fårene. Derefter gik der ikke lang tid før hun kom op over bakken med dem.

Så endelig fik hun vist nogle af sine hyrdeegenskaber og hun begyndte at blive lidt mere selvstændig. Collin har jo på sidste kursus bedt mig lære at holde min kæft og lade Frida arbejde. Det er godt nok svært, både for Frida og for mig. Frida løber ud til flokken, men så bliver hun i tvivl og vender sig om efter mig for at få videre besked om hvad hun skal, men så er det jo at jeg ikke må sige noget og bare skal stå og vente på at hun selv beslutter sig for at komme med fårene. Hold da op hvor er det hårdt....

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 21-07-2008 20:07 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.