Der kan faktisk komme noget ud af at udfylde
alle de konkurrencer man finder på internettet. I marts 2006 deltog jeg i
Favoritvalg 2006, hvos man skulle stemme om hvilke retter man bedst kunne
li'. Kort tid efter fik jag så en mail med denne tekst:
|
Kære Janne Litgov,
Du har vundet en gourmetmiddag for 10 personer i Danske Slagteriers konkurrence Favoritvalg
2006 på www.svinegodt.dk. Et stort tillykke.
"Den skaldede kok"
vil komme hjem til dig og kokkerere for dig og 9 andre, af dig inviterede gæster.
Det mere praktiske omkring tidspunkt m.m vil min kollega Pernille Bech vende tilbage til dig om.
Vil du bekræfte modtagelsen af denne mail, samt sende mig din nøjagtige adresse.
Med venlig hilsen
Merete Godsk Johannesen
DANSKE SLAGTERIER
Tlf. 3373 2596 |

|
Jeg måtte lige læse den et
par gange før det gik op for mig at det ikke var en joke. Og så var det
jo bare igang med planlægningen. Det viste ikke at være så nemt at
finde en dato, hvor både kokken, jeg og de venner jeg helst ville ha' med
kunne. Der skulle jo både tages hensyn til agilitykonkurrencer,
hyrdekonkurrencer og folks ferieplaner, men det lykkedes og datoen blev
fastlagt til d. 16. september. I går oprandt så endelig dagen og alle
gæsterne. Da jeg ikke selv har plads til 10 mennesker til middag blev det
hele holdt hos Gitte og Jeppe i deres nye hus i Gørslev. Jeg
ankom ved 15-tiden sammen med min lillebror og da var Jeppe igang med at
vaske gulve. Derefter startede vi på borddækningen og jeg synes selv at
det blev rigtig flot. |
|
|
|

Kl.
ca. 17 ankom der en kok fra Den Skaldede Kok Catering og begyndte at gøre
klar alt var forberedt hjemmefra, så det var lige klar til at komme i
ovnen. En times tid senere ankom den skaldede kok himself på sin store
harley i lædervest og lignede mere en rocker end en kok. Det tog lidt tid
inden han nåede ind i køkkenet for udenfor blev han mødte af 3 dejlige
små border collie hvalpe på snart 6 uger og hvem kan stå for det?
|

Kokken
viste sig at være en utrolig rar fyr og vi fik alle et kæmpe kram og
kindkys. Han er vist aldrig før blevet udsat for et selskab af så mange
hundefreaks. De fleste af gæsterne kom direkte fra hyrdekonkurrence eller
agilitykonkurrencer og ankom i deres grimme hyrdetøj med store støvler
eller træningstøj. Men så forsvandt folk ud på badeværelset og blev
forvandlet til festklædte gæster. Her ovenfor er Rikke igang med en meget
malerisk beskrivelse hvordan en hyrdekonkurrence foregår. Colaen er
udsætterpæl, skålene med dip er grindepar osv. Om han fattede en brik at
forklaringen vides ikke, men han syntes da det lød spændende ;-)
Middagen
blev klar menuen var følgende:
Forret:
Grillede portobello-svampe med mozzarella, røget bacon og ristet hvidløg - serveret på hjertesalat. Hertil hjemmebagt brød.
Hovedret:
Indbagt mørbrad med spinat og serranoskinke med tomat- og dadelkompot, kraftig skysauce og ristede kartofler.
Ost:
Tallerken med 3 oste – hertil hvidvinsmarinerede druer og hjemmebagt knækbrød
Dessert:
Valnøddekage med chokolade – hertil bagte æbler og hindbærshot.
Hertil
forskellige vine og petit four til kaffen.
Inden
hver ret forklarede kokken entusiastisk og retten og hvad den bestod af og
hvordan den var lavet og hvilke råvarer som var brugt f.x. bornholmsk
rapsolie.
|

Alle
gæsterne. Fra venstre side: Lone, Gitte, Hans Jørgen, Susanne, Morten,
Rikke, Jeppe, Erica og Regin. Her ved forretten.
|

Kokkene
i gang i køkkenet.
|

Den
superlækre svinemørbrad.
|

Lone
og Gitte be'r vist bordbøn. Lone udtalte i hvert fald om hovedretten:
"Får man den serveret i himmelen så vil jeg gerne dø nu!".
Maden var simpelthen bare lækker og smagfuld.
|

Kokken.
|

Bordet
var pyntet bl.a. med små græskar.
|

Min
lillebror, Morten.
|

Regin,
Erica, Jeppe og Rikke.
|

Den
lækre dessert.
|
Det
var en utrolig hyggelig aften. Hvor snakken om hunde, border collier i
særdeleshed, hyrdning, agility og nuttede hvalpe gik livligt. Jeg er meget
glad for at jeg fik mulighed for at dele denne aften med mine venner.
En
stor tak til Gitte og Jeppe som lagde hus til. Og så til Rikke, Hans
Jørgen, Susanne, Erica og Regin fordi I kom og deltog og var med til at
gøre det til en god middag. Og til lillebror Morten - tak for hjælp med
borddækning!
Og
så en tak til Wilma, Frida, Panik, DuDer, Spunky, Don og Zia med de små
Ori, Dez og Noa fordi I opførte rimelig ordentligt hele aftenen!
|
|