VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Andre hunde vi savner og mindes

Denne side er tilegnet hunde vi har kendt og elsket, men som desværre ikke er blandt os mere. 

Acer - Født:  28. oktober 1996 - død: 27. november 2007

Kaldenavn: Acer

Stambogsnavn: DKAGCH DKSPCH INTAGCH SEAGCH FIAGCH NORDAGCH Villrikke's Acer

Race: Border Collie

Stambogsnr.: 02899/98

Far: Røde - DKK 13921/90

Mor: Brain's Elleville Ela - N23891/93

Ejer: Regin Reinhard

I en alder af 11 og 1 måned måtte vi sige farvel til Acer. Acer var Frida's dejlige kuldbror og vi har haft så mange gode oplevelser sammen. De har været til masser af konkurrencer sammen i udlandet bl.a. Polen. Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz og Luxembourg. Jeg kaldte dem den dynamiske duo.

I løbet af Acer's lange agilitykarriere blev det til bl.a.:

  • Dansk Agility og Spring Champion

  • Svensk Agilitychampion

  • Finsk  Agilitychampion

  • Nordisk Agility Championat

  • International Agility Champion

  • Et Danmarksmesterskab og en DM-bronze, samt Årets Agilityhund og flere placeringer i top 3 og ej at glemme en 9. plads ved VM i 2001.

Og meget symbolsk vandt Acer sit allersidste agilityløb lørdagen før han måtte aflives om mandagen som 11-årig senior.

At Acer måtte aflives kom meget pludseligt - for Acer har ellers virket meget frisk på det sidste. De senere år har han ellers været plaget af sygdom i perioder. Men i løbet af få dage ændrede det sig. Efter tjek, drop, blodprøver, røntgen m.m. hos dyrlægen blev diagnosen indre blødninger i bugen, med overvejende stor sandsynlighed fra bristede cancer-metastaser på leveren, stillet. Og så var der ikke andet valg end at give Acer fred.

Æret være Acer's minde - han vil altid være savnet!

Acer og Frida hygger i sofaen

Mor Ela med børnene Frida og Acer, 2004

Regin og Acer ved DM

Vinder af FUFA's Danmarksmesterskab for hold 2004: 

Power Agility 8 bestående af Regin Reinhard og Acer, Linda J. Philipsen og Ripley, Janne Litgov og Frida, samt Kristian Opsann og Joy.

Nr. 2 til FUFA's Danmarksmesterskab for hold 2004 med holdet Nordsjælland Power Agility

Regin Reinhard med Acer, Nete Trorup med Cosy (datter af Acer), Hanni Zimmer med Arvak og Janne Litgov med Frida

Ela - Født: 01. juli 1993 - Død: 10. oktober 2005

Kaldenavn: Ela

Stambogsnavn: NLPCH, NAGCH Brain's Elleville Ela

Race: Border Collie

Stambogsnr.: N23891/93

Far: Ikaros - N 25388/91

Mor: Blenda - N 22980/87

Ejer: Aina B. Lundkvist, Norge

Ela var Frida's mor og gennem årene mødte vi hende flere gange. Ela var en utrolig dejlig hund med et skønt temperament og et mildt sind. Hun er den eneste hund jeg nogensinde har set Frida kaste sig for fødderne af og slikke i mundvigene, men der var bare ingen tvivl om at hun genkendte sin mor. 

Stadig når Frida hører Aina's stemme går hun også helt i selvsving. Hun elsker Aina højt, så der er igen tvivl om at Frida havde det godt som en lille hvalp.

Ela løb agility på højt niveau og i 2002 vandt hun Norges Mesterskabet i Holdagility. 2003 betegner Aina selv som hendes bedste sæson nogensinde og det i en alder af 10,5 år. 

For et par år siden, hvor hun fik fjernet en knude ved mælkekirtlerne. Og i 2003 har hun i løbet af 2 mdr. måttet gennemgå endnu 2 operationer, senest d. 23.december 2003, da der igen begyndte at komme ondartede knuder ved brysterne. Hun blev dog klar igen til 2004.

I oktober 2005 fik Ela pludselig nogle kraftige epilepsilignende anfald med en uges mellemrum. Efter endnu en uge fik hun en fredag anfald igen, lørdag eftermiddag havde hun haft 5 kraftige anfald i løbet af et døgn. Hun nåede slet ikke at komme sig mellem anfaldene før det næste kom. Selv med medicin var anfaldene oppe på 20 min varighed. Efter anfald gik hun nærmest rundt i trance og stødte mod døre og vægge. Aina kunne slet ikke få kontakt med hende og hun havde ikke fuld kontrol over sine bevægelser. Hun blev aldrig sig selv igen. Dyrlægen mente at de kraftige anfald havde givet hende hjerneskade, som det også sker hos mennesker. Når en hund i så høj alder får epileptiske anfald så er der som regel en grund f..x. hjernesvulst. Ela blev aflivet om mandagen.  

En kedelig slutning på et langt og aktiv liv, hvor hun løb agility helt til det sidste.

I løbet af 2005 har vi mistet både Frida's mor og far.

Æret være Ela's minde - hun vil altid være savnet!

Frida og Ela

Aina med Ela og Quantas

Rykki - Født: 25. November 1989 - død: 10. Januar 2005

Kaldenavn: Rykki

Stambogsnavn: LP1, LP2, LP3, DKLPCH, INTAGCH, EMAG93, NOAGCH, SAGCH, NAGCH, DKAGCH, DKSPCH, AG93-99, NMAG94-96, DMAG94-96 RØDE

Race: Border Collie

Stambogsnr.: DKK 13921/90

Far: Hyrdpr. Tweed - ISDS172452

Mor: Puk - DHK60-86

Ejer: Regin Reinhard

Mandag d. 10. Januar 2005 blev Rykki aflivet i en alder af 15 år. Efter mange svære overvejelser havde Regin og Linda besluttet, at det var det bedste for ham og at han skulle ha' en værdig død. Han blev aflivet derhjemme i fred og ro.

Rykki var Frida's far og hunden der overbeviste mig om at jeg skulle ha' en border collie. Og jeg var på intet tidspunkt i tvivl om at det var den rette race til mig. Jeg  elskede hans arbejdsiver og glæde og den måde Rykki kunne få øje på mig på lang afstand og så skrue hele charmen på, kunne jeg ikke stå for og jeg vidste jeg ville ha’ en hvalp efter ham.

En æra i dansk agility er slut med Rykki's død. Han er stadig uden sammenligning den mest vindende hund i dansk agility, hvilket hans uendelig lange liste af titler vidner om (og der er helt sikkert et par titler som jeg ikke har husket).

Rykki så måske ikke altid så hurtig ud på agilitybanerne, men når han kom i mål var tiden alligevel altid i top. Han løb utrolig effektivt uden svinkeærinde og i perfekt samarbejde med Regin. De kendte hinanden ned til mindste detalje og det gav nogle utrolig flotte løb med et dejligt flow.

Rykki blev som den første hund nogensinde International Agilitychampion, han var Dansk, Svensk og Norsk Agilitychampion og dermed også Nordisk Agilitychampion (som en af de 2 første hunde i Danmark). Han blev suverænt Årets agilityhund hvert år i perioden 1993 til 1999, vandt DM i 1994-95-96 og de samme 3 år blev han også Nordisk Mester i agility. I 1993 vandt han derudover Guld til Europamesterskabet i Østrig.

Rykki afsluttede sin agility karriere i 2001, næsten 12 år gammel, med at vinde "Årets Agility Hold 2001". Rykki var måske ikke den hurtigste, men helt sikkert stadig den sikreste hund på holdet. De sidste par år har han levet en hyggelig pensionist tilværelse sammen med de andre hunde i flokken derhjemme.

Udover at være en fantastisk agilityhund var Rykki en utrolig glad og kærlig hund med stor charme. De folk, som han kendte og elskede var aldrig i tvivl om at det var gengældt. Han er en af de hunde, som er skyld i den kæmpepopularitet, som border collien har fået i dansk agility. Hans glæde på bane var smittende og kombineret med de mange vinderplaceringer, så kunne man ikke være i tvivl om at border collien uden sammenligning er den perfekte agilityhund.

Rykki er gennem årene blevet far til flere kuld hvalpe både her i Danmark, i Norge, Finland og Belgien. Og mange agilityhunde, som netop i disse år og i årene fremover fører sig frem på agilitybanerne, især herhjemme, er børn eller børnebørn efter Rykki og måske endda oldebørn. Rykki vil helt sikkert blive husket gennem disse mange dejlige efterkommere.

Æret være Rykki's minde - han vil altid være savnet!

Rykki som altid klar til leg - billedet er taget i februar 2004.

Rykki og Acer (hans søn og Frida's kuldbror) hygger sig.

Rikke - Født: 13. Oktober 1989 - død 15. December 2003

Kaldenavn: Rikke

Stambogsnavn: N UCH N S ACH N LCH Titt-Fram's Fredrikke

Race: Shetland Sheepdog

Far: Bananarama Of Kyleburn

Mor: Titt-Fram's Queen Of New Year

Ejer: Aina B. Lundkvist, Norge

Rikke var Frida's reservemor, som hjalp til med hvalpene, da mor Ela begyndte at blive træt af dem. Rikke var lige siden Frida's yndlingssheltie og er helt sikkert grunden til at Frida har en vis forkærlighed for sheltier.

Rikke var en utrolig dejlig sheltie, som vi har mødt flere gange når vi har været på besøg i Norge hos Aina. Hun var meget tålmodig med Frida, selvom hun var noget anmassende og helst ville slikke Rikke i mundvigene hele tiden..

Rikke har løbet agility indtil for ganske nyligt og var, som det kan ses af titlerne, en rigtig dygtig lille hund.

De sidste 2 mdr. af hendes liv gik det stille og roligt ned ad bakke med Rikke's helbred. Hun begyndte at tisse indendørs også selvom hun lige havde været ude. Hun havde mistet kontrollen og havde ondt. Urinprøver viste ingenting, men dyrlægen mistænkte en svulst i urinvejene. Aina valgte, at sige nej til operation i hendes høje alder af 14 år og d. 15. december tog hun så den lange vej til dyrlægen for at afslutte et langt og godt liv på en værdi måde.

Farvel, Rikke - vi vil savne dig.

Ovenfor ses Rikke med Frida's mor Ela i baggrunden. Her ses Rikke og Ela i flot cirkusstil.
 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 01-12-2007 19:26 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.